klimaatburgemeesterlelystad@gmail.com

Blog

Terugblik Klimaatmarkt 2023

Terugblik Klimaatmarkt 2023

We kijken terug op een geslaagde Klimaatmarkt 2023 met workshops, lezingen, energie-advies, (h)eerlijk eten en drinken, tips om je tuin te vergroenen, een modeshow, interessante presentaties, volop interactie en een fijne opkomst. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Lees meer
Klimaatmarkt 2023

Klimaatmarkt 2023

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert de Klimaatburgemeester van 11.00 tot 15.00 uur in het Stadhuis van Lelystad een Klimaatmarkt. Met workshops, lezingen, energie-advies, (h)eerlijk eten en drinken, tips om je tuin te vergroenen én kinderactiviteiten zoals schminken.

Lees meer
Workshops in november

Workshops in november

In de maand november wordt er op 5 verschillende plekken een (gratis) workshop over energiebesparing gegeven. We wisselen tips uit hoe mensen in hun eigen huis bewuster kunnen omgaan met gas, water en elektra. Dus wat in je eigen gedrag kan je aanpassen om je energierekening op peil te krijgen?

Lees meer
De nieuwe klimaatburgemeester van Lelystad

De nieuwe klimaatburgemeester van Lelystad

Janneke Pikkert (41) is zaterdag 29 oktober 2022 beëdigd tot klimaatburgemeester van Lelystad door wethouder Sjaak Kruis. Komend jaar draagt Janneke de symbolische ambtsketen van gerecycled plastic. Haar benoeming is het startsein van de Nationale Klimaatweek.

Lees meer
Terugblik door Jaap Knip

Terugblik door Jaap Knip

Jaap Knip was de eerste Klimaatburgemeester van Lelystad. Hij werd op 28 oktober 2021 beëdigd en draagt op 29 oktober 2022 het stokje – én de symbolische ambtsketen van gerecycled plastic – over aan Janneke Pikkert. Jaap blikt terug op zijn ambtsperiode.

Lees meer

Logo Klimaatburgemeester Lelystad - lang

De Klimaatburgemeester Lelystad zet zich in voor een beter klimaat en inspireert anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen.

Laatste nieuws

VRAGEN OF EEN GOED IDEE?

Laat je horen!

Klimaatburgemeester is een nevenfunctie, op persoonlijke titel. Er is geen budget beschikbaar. Je kunt je voorstellen dat sommige ideeën en activiteiten wel geld kosten. Voel jij de urgentie van een duurzamer Lelystad? Vul het contactformulier in of stuur een mail naar klimaatburgemeesterlelystad@gmail.com om te overleggen hoe jij je groene steentje kunt bijdragen.

9 + 3 =